Informatie over de sprekers:

Martijn Rutten is als huisarts werkzaam bij het Universitair Gezondheidscentrum in Nijmegen. Dit combineert hij met zijn werk als coördinator van de NHG-kaderopleiding Huisarts en Spoedzorg en zijn wetenschappelijke activiteiten. Als promovendus bij IQ healthcare is hij op zoek naar de optimale samenwerking tussen Huisartsenpost en Spoedeisende hulp in een Spoedpost. Daarbij is het opleiden van huisartsen (al dan niet in opleiding) zijn passie.

 

De rol van de huisarts in de spoedzorg overdag is momenteel onderbelicht. Het is onduidelijk hoeveel spoedgevallen de huisarts ziet en welke zorg wordt ingezet. Tijdens het symposium presenteert hij de resultaten van het (nog niet gepubliceerde) onderzoek naar het voorkomen van spoedzorg in de huisartsenpraktijk. De uitkomsten bieden handvatten voor de discussie over de optimale organisatie van de spoedzorg overdag.

 

 

 

Hans van Santen (1960) is sinds juni 2012 hoofdredacteur van Medisch Contact. ‘Medisch Contact brengt artsen samen’ zei hij bij zijn aantreden. Het organiseren van symposia onder de naam Medisch Contact en  de start van de bijlage Medisch Contact Thema zijn hier voorbeelden van. Onder zijn leiding wordt Medisch Contact sinds 2014 in eigen beheer uitgegeven. Hans praktiseert nog 2 dagen per week als huisarts in Velp, waar hij sinds 1988 gevestigd is.

 

Naast de dagelijkse praktijk was hij in de jaren negentig actief op het gebied van nascholing en praktijkorganisatie.  Van 2002 tot 2006 was hij vice-voorzitter van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV). Uit hoofde van deze functie had hij tal van andere bestuurlijke functies. Na deze bestuurlijke periode gaf hij leiding aan het opzetten van een eerstelijns samenwerkingsverband en de vestiging van een groot gezondheidscentrum in Velp. 

Hij is vader van vier volwassen kinderen. In zijn vrije tijd leest, sport en kookt hij graag.